1.09.2016 г.

Не спомените остават накрая...

Завъртя очи – надписът на гарата стоеше над нея. Бе време да върви.
Последните часове се изнизаха като пясък през пръстите й. А толкова искаше да го задържи. Не пясъкът – него. Момента. Обърна се към пътя – той все още стоеше там – в красивата си спортна кола, с брадичка, подпряна на дланта му. А дъждът просто си се сипеше. Стъклата бяха мокри, запотени, почти не виждаше лицето му. Просто един силует. Знаеше, че очите му я търсят, знаеше, че се усмихва – той винаги се усмихваше. Дори сега.
И какво ти остава накрая? Запита се безмълвно в несигурната крачка, която направи напред. Спомени? Снимки, които да разглеждаш като остарееш? Истории, които да разказваш? Не остава това...
Остава едно-единствено нещо. Усещането. Това, което си почувствал, не което си мислил, онова, което е разтрепервало ръцете ти. И краката ти. И което е карало сърцето ти да прескача.
Не целувката, не прегръдката, не помниш ръцете, очите, носа, косата. Ще забравиш и лицето...Но някой ден, когато се обърнеш назад ще видиш стрелките на отминаващото време на стария часовник на стената на още по-старата сграда. Ще помниш точно как е отброявал секундите, които ти остават там и секундите, в които можеш да се обърнеш и да го видиш може би за последен път.
Ще помниш, че е валяло, но няма да помниш, че ти е било студено и колко мокра си била. Ще помниш сърцето си, което свито, гледа през стъклата на онази кола право в другото сърце, което казва се усмихва и казва „ще се видим пак”...
Но твоето не знае и се съмнява...защото кой знае какво ще стане в този свят? Ще запомниш три-четири неща, но те винаги ще идват там – на всяка гара, с всяка бягаща стрелка, във всеки дъжд, и всяка чакаща кола...да спреш и да се върнеш.

31.08.2016 г.

И чаках теб...

Бе прекалено рано сутринта. При други обстоятелства щеше да спи до обяд в почивния си ден, но не и днес. Днес щеше да го види...
Минало бе толкова време – самата тя не бе сигурна колко точно. Седеше на дивана и безцелно превключваше каналите на телевизора. Имаше цели два часа до уречената среща. Два часа оставаха от вечността, в която очакваше тази среща. Но днес не беше като преди.
Да, отново го имаше пърхането на пеперудите в стомаха и онова особено усещане, предизвикано от бушуващия адреналин. Да, точно това усещане, което се появяваше само, когато тя беше с него.
И все пак беше различно. Прехвърляше през  ума си последната им среща и все още Адел звучеше в главата й, когато се сещаше как той не дойде на следващата. Тогава се зарече, че никога няма да му прости. Ще събере парченцата на разбитото си его и разбитото си сърце и ще продължи напред... без него. Само че сама знаеше, че няма понятие какво е без него. Цял живот той беше там, вероятно и цял живот щеше да бъде. И желанието също. Да опита отново от усещането, чувството, от адреналина, от емоцията, от онова, което я караше да изживее мига, а после да се чуди дали е сънувала. И така до следващия път.
Каналите се сменяха, а минутите сякаш не минаваха. Дали бе успяла да притъпи усещанията?
Дали пеперудите не бяха просто навик, на който са му пораснали криле? Дали буцата в гърлото не бе просто глътка от сутрешното кафе? А можеш ли да възпиташ навиците си? Можеш ли да укротиш егото и душата си? Можеш ли да кажеш не на онова, на което винаги си искала да кажеш да?
Позвъни се. Времето изтече. Време беше да започне да брои наново.

http://dama.bg/article/i-chakah-teb/12267/